2015. április 2., csütörtök

Gyógynövények, melyek jó hatással vannak a pH-szintre

Ha rossz egészségi állapotban vagyunk, akkor az annyira frusztráló és zavaró lehet, hogy könnyű megérteni, hogy egyesek miért fogják meg sorsukat egy csodaszer után kutatva. Az egyik legnépszerább elmélet szerint az optimális egészség csak megfelelő diétával érhető el, amelyben a savas és a lúgos pH-szintű élelmiszerek kiegyenlítik egymást. Ebben a diétában számos gyógynövény és kiegészítő is szerepel, amelyek segítenek a szervezet megfelelő pH-szintjének elérésében. Persze ez sem csodaszer, ez a módszer is csak akkor műödik, ha következetesen és módszeresen visszük végig.


Savas és lúgos gyógynövények

Nincs igazi bizonyíték arra, hogy nyál és a vizelet pH-értékének változással hatással van-e az általános egészségre. De érdemes azért kísérletezni az olyan gyógynövényekkel, melyek állítólagosan elősegítik a pH-egyensúly kialakítását. A magasabb bázis egyensúlyt elősegíti többek között a lucerna, az árpafű, a bazsalikom, a koriander, a gyermekláncfű, a kamut fű, a sóska, a stevia, a szalmafű és a búzafű. Ginzeng pedig képes savasítani a szervezetet.


Ha bizonyos típusú élelmiszerből túl sokat eszünk, akkor a szervezetben felhalmozódhatnak a savak, míg más esetben a lúgok. Az tehát, hogy mit eszünk, nagymértékben befolyásolja azt, higy milyen a szervezet pH-értéke, de alapvetően a vizelet és a nyál pH-ját képesek megváltoztatni ezek az élelmiszerek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése