2015. augusztus 11., kedd

Gyógynövények a pH-szint helyreállításáért

Amikor rossz egészségi állapotban érezzük magunkat az annyira frusztráló és gyengítő lehet, hogy könnyű lehet megérteni, hogy egyesek miért kutatnak ilyen esetekben valamilyen csodaszer után. Az egyik legnépszerűbb elmélet szerint az optimális egészség elérhető és fenntartható egy kiegyensúlyozott diétával, amely segít a pH-egyensúlyt, tehát a savas és a lúgos állapot egyensúlyát fenntartani a szervezetben. Ez tehát megvalósítható az étrenddel, de bizonyos gyógynövényes kiegészítők is segíthetnek, ha felborul a harmonikus egyensúly. Persze a gyógynövényektől sem várhatunk csodát, ha túl nagy a gond.


A savas / lúgos mítosz

Egyes szakemberek és az alternatív gyógyászat hívei, valamint a természetgyógyászok állítják, hogy a pH-aszimmetria - kifejezetten az elsavasodás - számos betegség és gyulladás kiváltó oka lehet. Azonban ha bizonyos típusú élelmiszereket, vagyis lúgosító termékeket fogyasztva csökkenthetjük a sav mennyiségét a szervezetben. Az persze mindenképpen hatással van a szervezetre, hogy mit eszünk, de ezek az élelmiszerek lényegében csak a nyál és a vizelet savasságát befolyásolják, a szervezet alapvető pH-szintjére tulajdonképpen nincsenek hatással.


Figyelmeztetés

Csak azért, mert valami természetes, nem jelenti azt, hogy teljesen biztonságos. Sok gyógynövény negatívan befolyásolhatja a gyógyszerek felszívódását, és néhány mellékhatást is kiválthatnak, vagy allergiás reakciót okozhatnak. Érdemes ezért konzultálnunk az orvosunkkal, mielőtt bármelyik gyógynövény mellett döntenénk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése