2014. április 18., péntek

A máriatövis egészségi hatásai

A máriatövis kivonat jó a máj egészséges szempontjából, de ezenkívül számos egészségügyi ellátásra kiválóan alkalmas. A máeriatövis részei közül a magokat használják fel, amikben a legnagyobb koncentrációban van jelen a silymarin, a hatóanyag.

A máriatövis magjait már a történelemben is használták a májbetegségek és bizonyos mérgezések kezelésére, pl. a gombamérgezés gyógyítására. A magokat a herbalisták is felhasználják, de étrend-kiegészítőként is találkozhatunk vele, amik a silymarint jóval magasabb koncentrációban tartalmazzák, mint maga a növény.

A silymarint a máriatövisből egy komplex folyamat segítségével vonják ki. A folyamatra azért van szükség, hogy növényjék a máriatövis biológiai hozzáférhetőségét. Így tehát a szervezet hatékonyabban lesz képes elnyelni a máriatövist.

Nagyon sok tanulmányt végeztek már a máriatövis egészségügyi hatásait vizsgálandó. Ezek a kutatások kimutatták, hogy a máriatövis hatékonyan védi a májsejteket a méreganyagoktól és a károsodásoktól.

Feltételezve, hogy a máj egészséges és nem lett kitéve semmilyen nehézfémszennyeződésnek, felmerül a kérdés, hogy megéri-e szedni a máriatövist. Azt mondom, hogy igen, mivel ma már tényleg nagyon sokan ki vannak téve a környezetszennyeződésnek: a levegővel, a vízzel és az ételekkel is számos káros anyag bejut a szervezetünkbe, így am áriatövis méregtelenítő funkcióit mindenkinek érdemes kihasználni.

1 megjegyzés:

  1. A máriatövis jótékony hatása segíti a máj regenerálódását. Én a HERBCAPS adalék és színezékmentes kapszuláit ajánlom:http://herbcaps.com/hu_HU/webshop/home/16/mariatovis-kapszula.html

    VálaszTörlés