2013. július 22., hétfő

Hogyan együk a máriatövist?

A máriatövist évszázadok óta használják gyógyászati célokra. Leggyakrabban a májkárosodás kezelésére alkalmazzák, hiszen hatékonyan javítja a májfunkciót, bár jól lehet alkalmazni a rák elleni küzdelemben, a depresszió vagy a visszér kezelésére is. Számos különböző módon lehet fogyasztani a máriatövist, hogy kihasználjuk gyógyhatásait.


A máriatövis fogyasztásának módjai


1. Forrázzuk le a máriatövis növényt egészben vagy külön a magokat. Ha a virág fejét egészben forrázuk le, akkor el lehet fogyasztani úgy, mint az articsókát.


2. A máriatövis leveleit nyersen is megehetjük. E gyógynövény íze nagyon hasonlít a spenótra, így nyugodtan belekeverhetjük salátákba és más ételekbe is.


3. Őröljük meg a máriatövis magjait, majd főzzünk belőle teát. Egyszerűen keverjük össze a magőrleményt forrásban levő vízzel és várjuk meg, amíg kioldódnak belőle a hatóanyagok, majd szűrjük le.


4. Vegyünk máriatövis kiegészítőt a közeli bioboltban. A kiegészítők a webáruházakban is megtalálhatóak. Kövessük mindig az adagolási utasításokat, hogy a máriatövis fogyasztása biztonságos legyen és megakadályozzuk a túladagolást. A legjobb, ha ezeket a kiegészítőket sok vízzel vesszük be, hogy segítsük a felszívódást.


Tippek

Beszéljünk orvosunkkal, mielőtt bármilyen étrend-kiegészítőt kezdünk el szedni. Nézzük meg mindig a lehetséges mellékhatásokat. A máriatövis esetében jelentkezhetnek gyomorpanaszok, hányinger és gyomorégés is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése