2013. július 5., péntek

A máriatövis helyi felhasználása

A máriatövist általában úgy ismerjük, mint a gyógynövényt, ami igen hasznos a máj egészsége szempontjából. Azonban számos más előnye is van. Helyileg is érdemes felhasználni.


Bőrrák elleni védelem

A kutatások azt mutatják, hogy a silymarin, a máriatövis hatóaynaga védelmet nyújt az ultraibolya sugárzás és a kémiai anyagok okozta bőrrákkal szemben. Ez antioxidáns tulajdonságainak köszönhető. Érdemes tehát olyan fényvédő krémet keresnünk, amiben silymarin is található, mert ez az anyag képes megakadályozni, hogy a káros anyagok eljussanak a bőr mélyebb rétegébe. A máriatövis ezenfelül semlegesíti a szabad gyököket az egész szervezetben és megerősíti a védekező rendszerünket.


Rosacea kezelés

Egy 2008-as kutatás megerősítette, hogy a rosacea helyi kezelésére a silymarin éppen olyan hatásos, mint a metilsulfonimetát nevű vegyület. Mindkét anyag hatékonyan enyhíti a gyulladást és a fájdalmat. A máriatövis hatékonyan csökkenti a bőrpírt, az elváltozásokat, a viszketést és a bőrszárazságot is.


Psoriasis előnyei

A máriatövis a pikkelysömört is nagyszerűen gyógyítja. Egy kutatás megállapította, hogy a máriatövissel a vörös, viszkető foltokat és az ezüstös pikkelyeket is meg lehet szüntetni.


Kozmetikai termékek

Ma már sok ember választ növényi alapú termékeket, mert ezekben nincsenek mérgező anyagok és erős antioxidáns tulajdonságokkal rendelkeznek. Ezek a krémek áltlaában olyan anyagokat tartalmaznak, amik csökkentik az oxidatív stresszt, ami elsődleges kiváltó oka a bőrbetegségeknek és az öregedésnek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése